El edificio de la Universidad de Deusto Campus Bilbao

Університет Deusto у Країні Басків готовий прийняти на безкоштовне навчання 100 студентів з України, які рятуються від війни

Вже 2 травня студенти зможуть продовжити своє навчання за спеціально розробленою програмою, вивчаючи предмети, які будуть зараховані у їхніх відповідних університетах в Україні.

Більбао, 15 квітня 2022 року.

Університет Deusto виступив з ініціативою, в рамках якої заплановано прийняти на безкоштовний семестр сотню студентів-біженців з України аби вони могли продовжити своє навчання за кордоном.

Для цього була розроблена спеціальна програма, на безкоштовній основі для українських студентів, яка включає сумісні з різними спеціальностями предмети, заліки з яких будуть зараховані у їхніх відповідних українських університетах.

Студенти будуть поділені на дві групи. У першій групі будуть такі галузі знань як освіта, соціальні та гуманітарні науки; у другій – сфера бізнесу та інженерна справа. Предмети відповідатимуть спеціалізації студентів, тому якщо студенти першої групи вивчатимуть, наприклад, «Вступ до прав людини», «Література» чи «Психологічні дебати» та інше, то у другій групі вивчатимуть «Управління бізнесом для сталого розвитку», «Навички інтернаціоналізації» чи «Вступ до аналізу даних».

Будуть також міждисциплінарні предмети. Навчання проводитиметься англійською мовою.

Наразі відкрито реєстрацію на цю спеціальну програму, яка дозволить пройти повний університетський семестр. Заняття, призначені для українських студентів будуть проводитися на очній основі та розпочнуться 2 травня у Більбао.

Бажаючим буде запропонована психологічна підтримка та спеціальний супровід, а також доступ до позаакадемічних заходів університету нарівні з іншими студентами.

Університет Deusto веде переговори з університетами України щодо залучення до цієї спеціальної програми українських студентів, які вже перебувають у Країні Басків. Переговори здійснюються на основі прийнятих заявок. 

Водночас університет співпрацює з урядом Країни Басків, адміністраціями та громадськими організаціями аби забезпечити всю необхідну підтримку для прибуття нових студентів з України. Таким чином, студенти українських університетів матимуть можливість продовжити навчання, яке вони змушені були перервати рятуючись від війни.

Для тих, хто зацікавлений у поданні запиту на участь у програмі, було створено наступну веб-сторінку: https://www.deusto.es/cs/Satellite/estudiantes/es/rrii/rrii-estudiantes-incoming/ukrainian-students

Період подання заявок триватиме до 27 квітня.

Початок навчання: 2-го травня

Compartir