Безкоштовні офтальмологічні послуги від ICQO для українців

ICQO надаватиме безкоштовні офтальмологічні послуги українцям, які приїхали до Країни Басків через повномасштабне вторгнення Росії в Україні.

Безкоштовні консультації та хірургічні послуги будуть надаватися українцям із статусом тимчасового захисту, які внаслідок російської війни приїхали до Країни Басків після 24 лютого 2022 року та проживають у Країні Басків.

Допомога надаватиметься українцям до 30 вересня 2022 року.

Бажаючі можуть записатися на прийом на сайті ICQO (Хірургічного клінічного інституту офтальмології) https://icqo.org/ucrania/

ЩО ПОТРІБНО ДЛЯ ЗАПИСУ НА ПРИЙОМ
  • Для запису на прийом бажаючі повинні будуть вказати свій номер NIE з офіційної документації, отриманої в поліції під час запиту на тимчасовий захист.

  • Якщо ви не володієте іспанською чи англійською мовами, вам потрібно буде звернутись до Хірургічного клінічного інституту офтальмології ICQO у супроводі особи, яка володією однією з цих мов, аби ця людина могла виконувати роль перекладача.

Local de la clínica ICQO que va a prestar servicios de oftalmología gratuitos para refugiados ucranianos

Більбао, 11 квітня 2022 р.

Повтомасштабне російське вторгнення в Україну спровокувало найбільшу хвилю біженців з часів Другої світової війни. Згідно з даними Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН), з 2 березня у сусідні країни виїхало понад 1,5 мільйона людей. В рамках своєї політики соціальної відповідальності та солідарності Клініко-хірургічний інститут офтальмології (ICQO) хоче висловити свою підтримку та запропонувати допомогу українському народу, надаючи безкоштовні офтальмологічні послуги українцям, які рятуються від російської війни. Зокрема, ICQO запропонує свої клінічні та хірургічні послуги всім українським біженцям із статусом тимчасового захисту, які прибули до Країни Басків після 24 лютого 2022 року та проживають в межах Країни Басків. Наразі планується, що допомога триватиме до 30 вересня.

Бажаючі скористатися допомогою в рамках цього проекту, можуть записатись на прийом за допомогою спеціальної веб-сторінки на сайті ICQO за цим посиланням https://icqo.org/ucrania/.

Медичний директор ICQO, д-р Хуан Дуран де ла Коліна наголосив:

«Зараз дуже важливо допомогти людям, які виїжджають з України по причині війни, і задовольнити їхні нагальні потреби, яких багато. Ми хочемо допомогти їм у тому, що вміємо робити найкраще: подбати про здоров’я зору кожного з них. Відтепер і протягом шести місяців ми пропонуємо їм безкоштовну клініко-хірургічну послугу, яка відповідає їхнім потребам та покращує умови їхнього життя».

Зі свого боку, доктор Хав’єр Араїс, науковий директор ICQO, підкреслив:

«Ми не можемо сидіти склавши руки і нічого не робити, поки невинні люди страждають на наших очах. Я думаю, що ми всі можемо зробити свій внесок, щоб полегшити становище багатьох українських сімей, які втратили все».

Президент Соціально-культурної асоціації розвитку співпраці Україна-Країна Басків, Оксана Дем’янович подякувала клініці за солідарність з українським народом та зазначила:

«На сьогодні перед українцями стоїть нелегка місія – захистити Європу та її демократію від варварства та тероризму. Ми дуже вдячні всім, хто допомагає нашим громадянам всередині та за межами України. Проект ICQO – чудовий приклад соціальної відповідальності в бізнесі. Коли не тільки люди, а й компанії намагаються зробити світ кращим і допомагати іншим. Якщо кожен робить свій внесок у спільну справу, врешті-решт добро переможе зло. І з ініціативами, подібними до тієї, яку організовує ICQO, ми побачимо краще і чіткіше, як добро перемагає, незважаючи ні на що».

Compartir