Святкування Дня Святого Миколая у Країні Басків 6-8 грудня 2023 року

Cartel que anuncia la celebración de la fiesta de San Nicolás en Euskadi, organizada por la Asociación Ucrania-Euskadi los próximos 6 y 8 de diciembre de 2023

7 листопада 2023

Щороку українські діти з нетерпінням чекають Дня Святого Миколая. Це свято не просто означає отримання подарунків, але також можливість провести час з родичами та друзями. Для багатьох з нас, це один з найтепліших та найочікуваніших моментів у році, коли святкуємо разом та даруємо радість один одному.

Свято Святого Миколая є важливою частиною української культурної та релігійної спадщини. Традиція його святкування існувала ще в XI столітті, і була запроваджена київським князем Всеволодом Ярославовичем. Більш сучасні відомості говорять про те, що у XIX столітті свято стало виключно дитячим, коли в Галичині розвивалося шкільництво – разом з подарунками, свято включало в себе цілу програму активностей, діти готували пісні, вірші, вихователі та вчителі організовували для дітей конкурси.

Святий Миколай визнаний захисником дітей, а його день, 6 грудня, нагадує нам про його акти милосердя, коли він дарував подарунки тим, кому вони були найбільше необхідні. В основі цього свята – важливість виявлення доброти один до одного, тому Святий Миколай має особливе значення для України та українських сімей.

Наша Асоціація “Ucrania-Euskadi” щороку проводить святкування цього емблематичного свята для українських дітей. У цьому році ми знову запрошуємо усіх бажаючих приєднатися до святкування Дня Святого Миколая у Країні Басків, яке відбудеться 6-го грудня у Більбао та Віторії, та 8-го грудня у Сан-Себастьяні. Подія відбудеться завдяки роботі координаторів та волонтерів наших українських осередків, і усі бажаючі зможуть долучитися та відчути теплу атмосферу свята, побачити святкові вистави та провести час разом.

Святкування Дня Святого Миколая в українській спільноті за кордоном – це особливий час, коли ми разом зберігаємо культуру нашої батьківщини. Це також можливість познайомити наших друзів, близьких та родичів у Країні Басків з українською культурою та традиціями. Незалежно від того, де ви святкуєте День Святого Миколая, важливо пам’ятати про надію та віру у добро, що об’єднують нас українців у всьому світі. Нехай Святий Миколай приносить вам радість, щастя та миті дива у вашому житті.

Запис до подію:

6 грудня 2023, БІЛЬБАО: Попередній запис за телефоном 747 41 00 54 або формуляром.

6 грудня 2023, ВІТОРІЯ-ГАСТЕЙС: Щоб потрапити на свято та побачити виставу, телефонуйте 747 41 00 55.

8 грудня 2023САН-СЕБАСТЬЯН: Попередній запис за телефоном 747 41 00 58.

Від імені Асоціації ми вдячні за співпрацю та підтримку нашим партнерам та інституціям, завдяки допомозі яких ми маємо можливість продовжувати створювати і розвивати наші події. Цьогоріч, координація подій, які організовуються нашими українськими осередками, здійснюється за підтримки Департаменту рівності, юстиції та соціальної політики Уряду Країни Басків (Departamento de Igualdad, Justicia y Políticas Sociales del Gobierno Vasco), та також зокрема у провінції Гіпускоа, завдяки Обласній раді провінції (Diputación Foral de Gipuzkoa). Ми вдячні міським радам міст Більбао, Віторії-Гастейс, Доностії-Сан Себастьяна та Еррентерії за надані приміщення, в яких базуються наші українські осередки. А також висловлюємо вдячність Фундації Віталь (Fundación Vital) за надану підтримку у 2023 році нашому проєкту “Українська школа Мальва” у м. Віторія-Гастейс.

Compartir