Програма надання допомоги від оптиків-оптометристів для громадян з України, які отримали тимчасовий прихисток

Громадяни України, які отримали тимчасовий прихисток та проживають в трьох провінціях Країни Басків (Араба, Біская, Гіпускоа), а також Кантабрії, Ла-Ріоха та Наварра мають можливість скористатися допомогою місцевих оптиків-оптометристів.

Ця допомога надаватиметься безкоштовно до 31-го грудня 2022-року в рамках програми допомоги від Quinta Delegación Regional del Colegio Nacional de Ópticos Optometristas (П’ята регіональна делегація Національного коледжу оптиків-оптометристів).

В оголошенні про Програму пишуть, що “Незважаючи на те, що ті українці, що отримали тимчасовий захист мають доступ до державних медичних послуг, існує низка потреб у сфері охорони здоров’я, які не покриваються державним медичним забезпеченням, наприклад послуги оптики та оптометрії, а також візуальна допомога”. 

Тому Коледж вирішив зробити свій внесок у наданні такої допомоги безкоштовно, тим самим сприяючи інтеграції українців.

Тут Ви можете ознайомитися із переліком оптичних центрів, які долучилися до цієї програми і куди Ви зможете звернутися, за попереднім записом по телефону, аби отримати консультацію та допомогу.

Як отримати допомогу?

1. У списку ви зможете знайти центри, які долучилися до цієї ініціативи.

2. Виберіть центр, який Вам найбільше підходить за місцем проживання та зателефонуйте аби записатися на прийом (Увага! Попередній запис ОБОВ’ЯЗКОВИЙ).

3. В день прийому потрібно принести з собою наступні документи:

  • Паспорт чи будь-який документ, що посвідчує особу (+ксерокопія)
  • Документ, який підтверджує Ваш статус як особи, яка отримала тимчасовий захист для переміщених осіб. Це може бути документ з Поліції, в якому вказаний ваш номер NIE та зазначено Ваш статус, або якщо Ви вже отримали, картку TIE, в якій також зазначений Ваш статус (+ксерокопія).

4. В день прийому Ви отримаєте безкоштовну консультацію та перевірку зору. Якщо під час зазначеного оптометричного огляду буде виявлено, що вам потрібні окуляри, або ви потребуєте заміни чи ремонту Ваших окулярів тощо, Центр оптики подасть запит на дозвіл від коледжу оптиків-оптометристів для оформлення замовлення.

5. Після перевірки даних, Коледж прийме рішення про оплату відповідної допомогу в індивідуальному порядку.

Примітка: На одну особу розрахована одна допомога, за винятком обґрунтованих винятків і лише за попереднім дозволом Коледжу.

Compartir